Webstock

Tort sarat de dovlecei cu rosii si sos tzatziki


E vara, e soare, mintea ne e departe ...la mare 😉! Dupa ce mananc acest tort imi ies si rimele 😅!! Vara aceasta tortul asta sarat a devenit "hit" la noi in familie! Pana acum am cucerit pe oricine ne-a trecut pragul si a gustat din acest tort cu gust mediteranean 😉😃! Eu sunt fan si dovlecei, si tzatziki, si Grecia!! Pai pot sa ii rezist, cand toate gusturile mele preferate le gasesti si savurezi intr-un singur preparat ??!! Nu cred ca voi renunta la el prea curand, cel putin pe timp de vara, cand avem toate ingredientele la discretie fiind in sezon! Daca nu ma credeti pe cuvant , incercati-l si va garantez ca imi veti da dreptate 👍😉!


Ingrediente:

Dovlecei  - 3 bucati
marar - o legatura
oua - 2 bucati
faina - 3 linguri cca
sare
piper

Rosii - 4 bucati
Iaurt grecesc - 300-500 ml.
usturoi - 2 catei
ulei de masline
otet

Dovleceii i-am spalat si le-am taiat marginile. Daca aveti dovlecei mai mari, scoateti din interior semintele. Nu i-am decojit. Dovleceii i-am dat prin razatoarea mare.
I-am condimentat cu sare, i-am amestecat si i-am lasat 15 minute sa lase apa din ei, pentru a-i putea praji mai usor, fara a se rupe.

Intre timp spalam mararul si il taiem marunt. Taiem rosiile felii rotunde.

Iaurtul grecesc il transformam in sos tzatziki, dar fara castraveti. Mai exact: iaurt grecesc (sau puteti folosi smantana de 12%) 4-5 linguri de ulei de masline, o lingura de otet (adaptati dupa gustul vostru), sare dupa gust, usturoi 2 catei, marar 3 - 4 fire (optional).

Ne reapucam de dovlecei. Veti vedea ca au lasat destula apa.

Ii scurgem bine si adaugam cele 2 oua, marar din plin, 3 linguri cca de faina (atat cat sa lege compozitia), sare si piper dupa gust.

Incingem tigaia cu ulei de floarea soarelui si intindem cate o clatita de dovlecei, ajutandu-ne de o lingura. Imprastiem aluatul de dovlecei in tigaie, intr-un strat subtire de cca 0.5 mm.
Coacem pe fiecare parte clatita, pana obtinem o suprafata usor aurie.


Obtinem 3-4 clatite de cca 15 cm.
Odata prajite clatitele de dovlecei , incepem sa "asamblam" tortul.

Foaia de clatita se unge cu sos tzatziki , peste care se pun rosiile.
Acelasi procedeu il folosim la toate foile de dovlecei finalizand tortul cu felii de rosii .
Tortul se lasa 10-15 minute la frigider sa se imbine aromele si se serveste imediat!!!

Hai sa il savurati cu placere si sa aveti o vara plina de arome !!!

Enjoy!
Mihaela


Nu uitati dragilor, ca ma puteti urmari pe Facebook si pe Instagram pentru a fi la curent cu activitati si noutati atat de pe blog cat si din viata unui foodblogger 😋😊💗










Comentarii

Sponsor

Webstock