Pavlova cu capsuni , pentru placerea Voastra!!





Am facut cu ceva timp in urma acest tort, iar acum am gasit momentul potrivit sa il postez!! 8 martie, ziua femeii💗! Mi se pare un desert perfect pentru aceasta ocazie! Are culorile potrivite, are consistenta potrivita, are vibratia potrivita...ati inteles voi😊!! Uitati-va la acest tort si spuneti-mi ca nu e asa? Nu o va prezint ceva nou, dar in formula de homemade pentru mine este o premiera😊! Asa ca, enjoy😉 !! Va veni ea, Pavlova si ca o balerina si va "va dansa" pentru placerea Voastra!!! La multi ani, noua! La multi ani, Doamnelor si Domnisoarelor🍰💛💛💛 !!


Ingrediente blat bezea (8 persoane):
8 albusuri
400 gr. de zahar pudra
1 baton de vanilie

Crema de frisca
900 ml. de smantana peste 30% grasime
100 gr.zahar

Crema Ganache
100 ml frisca
90 gr.ciocolata neagra de buna calitate

100 gr.migdale prajite si maruntite
Fructe la alegere: capsuni, mure, coacaze, etc.


Cu acestea fiind spuse, sa trecem la procesul de preparare 😊!!

Sectionati pe lung in doua batonul de vanilie. Semintele din prima jumatate de baton le puneti in albusuri,iar semintele din cealalta jumatatea le puneti in smantana pentru crema si le lasati in frigider pana la prepararea efectiva a cremei.

Albusurile le batem spuma cu zaharul pudra pana obtinem o crema lucioasa, fina , dar in acelasi timp ferma.

Inainte de a turna bezeaua am desenat 3 cercuri cu ajutorul unei tavi, diamentru de 10 cm. Am intors hartia de copt invers si am turnat bezeaua cu ajutorul poche-ului pe cercurile facute cu creionul.

Daca nu aveti un posh, cu ajutorul unei linguri, puneti bezeaua in interiorul cercului si intindeti-o pana spre marginile lui.

Am preincalzit cuptorul la o temperatura de 90 de grade C si coacem bezeaua timp de 80 minute.

Cel mai indicat e sa faceti blaturile de bezea cu o zi inainte pentru a avea timp sa se usuce suficient de bine.

Sa ne ocupam si de creme:

Crema Ganache: incalzim frisca pana aproape de temperatura de fierbere. Luam de pe foc si adaugam ciocolata. Amestecam pana la dizolvarea acestea si o lasam sa se raceasca.

Cat se raceste ganache-ul batem frisca cu zaharul pudra pana obtinem o crema pufoasa si ferma.

Am ajuns si in momentul in care asamblam opera de arta 😊😉!

Montajul va fi in ordinea urmatoare: blatul de bezea se unge cu crema ganache pe marginea exterioara a discului de bezea , spre interior cu crema de frisca, iar de asupra presaram migdalele prajite. Ordinea cremelor de pe blatul de bezea este aleatorie.


La fel vom proceda si cu urmatoarele doua blaturi.


Peste ultimul blat de bezea cu crema ganache, crema de frisca si migdale ornam si cu fructele din dotare, in cazul meu cu capsuni 😊.

Decoram dupa preferinte si putem chema prietenele la o distractie pe cinste!!!

La multi ani!!!




V-am pupat cu drag!!
💗💗💗💗💗💗
Mihaela









Comentarii

Food Bloggers