Salata Vinegreta

Va salut in Noul An 2017!! Am terminat cu vacantele, cu concediile si incet incet ne revenim la rutina programul zilnic 😊...Dupa mesele copioase de dupa sarbatori ar cam trebui sa ii acordam si organismului nostru un mic repaus, iar salatele sunt o buna optiune 😉!!



Poftim la salata Vinegreta!!...legume din plin , in care folosim ingrediente accesibile in aceasta perioada, condimentate dupa gust :)!! O salata nelipsita de pe masa de Revelion in copilaria mea, deci lejer o pot incadra in retetele mele de suflet , perfecta pentru cei care doreau ceva mai lejer sau tineau inca post, avand in vedere ca pe rit vechi Craciunul urma dupa Revelion....

Ingrediente:

Cartofi - 500 gr. cca 3 - 4 buc. medii
sfecla - 400 gr. - cca 2 buc. medii
morcov - 250 gr. - cca 2 buc. medii
castraveti murati- 350 gr. 3 - 4 buc.
ceapa 200 gr. - 2 cepe medii
mazare verde/ fasole - 350 gr.
ulei de floarea-soarelui
sare
piper
Optional se mai pot adauga si 2 mere si/sau varza

Nu e nimic complicat la aceata salata , iar unii chiar o aseamana cu salata beouf 😊.
Legumele se fierb: aveti optiunea pentru sfecla sa o coaceti in cuptor. Mi se pare ca are un gust mult mai bun.
Dupa ce sunt gata fierte/coapte toate legumele : cartofii, sfecla si morcovul le curatam de coaja si le taiem cubulete.
Legumele taiate le punem intr-un bol incapator, in care vom mai adauga : ceapa, castravetii taiati cubulete si mazarea din borcan (stors lichidul din borban si spalat mazarea in apa curata).
Amestecam ingredientele, adaugam ulei  de floarea-soarelui sau de struguri si potrivim dupa gustul fiecaruia de sare si pipier. Amestecam ingredientele si lasam salata la frigider pentru 2 ore inainte de servire.

V-o recomand si evident Va astept cu impresii :)
Pofta Buna !!

Mihaela


Comentarii

Food Bloggers