Chiftele de conopida cu cartofi si parmezan



Aceste chiftele sigur va vor uimi! Cand dai de gustul lor chiar nu te poti opri, le mananci una dupa alta fara sa realizezi :). In plus, e o mancare rapida ce nu-ti consuma prea mult timp :)



Ingrediente 6-8 persoane

o conopida medie
2 cartofi mari
250 gr.paine uscata (de cateva zile)
20 gr. parmezan ras (poate fi inlocuit cu cascaval)
2 oua mari
sare
usturoi
patrunjel
piper negru
ulei pentru prajit (in cazul in care optati pentru prajit)


Treaba e simpla 😊 : se spala conopida, se curtata si se fierbe la baine marie. Cartofii se spala bine si se fierb cu tot cu coaja.

Dupa ce au fiert legumele, cartofii se curata de coaja si se paseaza.

La fel procedam cu conopida, o pasam cu furculita pana obtinem un soi de piure.

Painea o punem la inmuiat in lapte sau apa.
Intr-un vas incapator amestecam : cartofii , conopida , ouale, painea scursa de lichid, parmezanul, patrunjelul , sarea si piper dupa gust.


Amestecati toate ingredientele pana obtineti o compozitie omogena.
Modelam chiftelele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Le-am stropit cu putin ulei de masline si le-am copt (cutorul a fost preincalzit in prealabil la o temperatura de 180 C ) 25-30 min., cca. in functie de cuptorul fiecaruia.
La jumatatea timpului le-am intors pe cealalta parte pentru a forma o coaja crocanta.


V-am zis ca nu e complicat ...😋!!
Pofta buna!!

V-am pupat!
Mihaela

Comentarii

Food Bloggers
Food Bloggers