Salata de fenicul, avocado si grapefruit


Fenicul - nu stiu cati din voi sunteti familiarizati cu aceasta leguma...Daca de restul de ingrediente ati auzit si cu siguranta le-ati mancat, feniculul este o leguma nu foarte comuna pe masa noastra zilnica. Eu am descoperit-o multi ani in urma, cred ca vreo 15 ani, in Italia. Prima data recunosc ca am cam strambat din nas, am avut impresia ca am mancat un pumn de medicamente, insa in timp acel gust a disparut si retetele mele chiar s-au diversificat. In Romania de cativa ani il gasiti chiar in toate hipermarketurile , pe tot parcursul anului, deci daca v-am trezit curiozitatea stiti unde sa il gasiti :). Salata de azi e o combinatie interesanta , zic eu ;) care in perioada de iarna va ajuta sa va diversificati gama de salate si care mi-a furnizat o senzatie de reimprospatare a organizmului si o stare de bine!!!


Ingrediente:

1 avocado
1 fenicul
1 grapefruit
sucul de la 1/2 lamaie
3-4 linguri de ulei de masline extravirgin
1 lingurita de otet balsamic (optional)


Incepeti aceasta salata prin a decoji grapefruit-ul si scoateti pelicula amara ce acopera fiecare felie. Taiati-le in bucati mici.
Avocado il taiem in jumatate, astfel incat samburele sa ramana intreg. Scoatem samburele. Neaparat alegeti un avocado copt/moale pentru aceata salata. Daca ati cumparat un avocado verde lasati-l sa se mai coaca cateva zile langa niste banane sau pur si simplu afara si amanati pregatitrea acestei salate pentru o alta zi :). Scoatem pulpa cu ajutorul unei linguri sau daca avocado este foarte copt il puteti decoji usor. Taiati-l si pe acesta cubulete.
Ultimul ingredient din aceatsa salata, dar nu cel din urma, :) este feniculul (fenelul) pe care il spalam bine si il taiem felii/cubulete. Eu din fenicul mananc TOT si partea de sus, tulpina, cat si partea mai dura din interior. Daca nu va plac aceste parti a legumei nu le puneti in salata.

Toate ingredientele de mai sus se amesteca si se condimenteaza cu ulei de masline, sucul de la o jumatate de lamaie si sare. Daca aveti in casa si o lingurita de otet balzamic, (dar nu este obligatoriu) va va ajuta sa "inblanzeasca" mirosul si gustul specific al fniculului.

Sper ca v-am mai ajutat sa va diversificati gama de salate pe perioada iernii si evident va astept cu impresii!

Pofta buna! :)

V-am pupat!

Comentarii

Food Bloggers