Cele mai rapide chifle pentru sandwich-uri



Nu, nu va pacalesc! :), aceste chifle chiar sunt cele mai rapide pe care le-am facut vreo data! Recunosc, ai mei copii sunt foarte tentati de chiflele care le gasim in diverse supermaket-uri si care le "fac cu ochiul" tot timpul, dar de fiecare data cand ma induram sa le cumpar, nu eram cu inima impacata. De aceea, cand am descoperit reteta, m-am gandit doar la placerea pe care le voi face-o imitand acele chifle, mai ales in aceasta perioada, perioada scolii, cand sandwich-urile sunt la putere...;) Acum avem o solutie la indemana pentru momentele de pofte mari. Rezultatul experimentului: chifle pufoase si sanatoase ce se mentin bune si proaspete chiar si 2 zile fara o pastrare speciala , in plus poftele au fost impacate :)



Ingrediente 8 chifle:

400 gr.faina
10 gr. praf de copt
250 ml.iaurt 3,5 % grasime
100 gr.sana
1 ou
30 gr.ulei de masline
1 lingurita sare

un ou batut
seminte pentru ornat

Nu aveti nevoie de prea multa experienta in panificatie pentru a face aceste chifle :). 
Intr-un bol incapator cernem faina si praful de copt. Facem o gaura si adaugam restul de ingrediente: iaurtul, sana, oul, uleiul si o lingurita de sare.


Amestecam toate ingredientele si framantam 1-2 minute pana obtinem un aluat moale si compact .


Dupa ce am pudrat planul de lucru, am resturnat aluatul si l-am portionat in 8 parti aproximativ egale:

Fiecare parte o modelam in forma de bila, o aplatizam usor,  in mijloc ii facem o gaura si le asezam in tava de copt.

 Ungem chiflele cu ou batut , iar deasupra presaram cu seminte: mac, susan, seminte de in, seminte de floarea-soarelui, seminte de dovleac... ce avem prin casa :).
Eu am avut in dotare seminte de la Solaris "Omega Forte". Aceste seminte sunt nelipsite in casa noastra, pentru ca le folosim si la micul dejun , si in diverse salate , si evident la prepararea painii :)



Se baga tava in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 de grade, pentru 18-20 minute pana capata o culoare aurie.


Se lasa sa se raceasca inainte de a fi folosite :).


Daca cu aceasta reteta ti-am facut pofta, pregatesti-o! si iti astept impresiile :)!!!
Enjoy :)

Comentarii

Food Bloggers