Webstock

Minitarte parfumate cu gem de cirese




In ziua de astazi avem parte de foarte multe tentatii, iar la dulciuri acest lucru este si mai pronuntat. E important sa facem alegeri bune pentru corpul nostru, astfel incat sa ne mentinem sanatatea intr-o forma buna. O problema actuala este consumul excesiv de zahar, care se afla in majoritatea alimentelor, iar norocul nostru este ca in piata au aparut alternative variate pentru a ne lasa sa facem alegeri gustoase si sanatoase. De aceea, eu apelez la Green Sugar ori de cate ori e nevoie si nu ma dezamageste niciodata.


Ce este important de stiut e ca Green Sugar este un indulcitor natural extras din stevie, cu gust dulce, similar zaharului, care la coacere, fierbere sau congelare , nu isi schimba consistenta, gustul si puterea de indulcire cu valoare de 0 calorii si indice glicemic 0, lipsit de gustul amar specific produselor din Stevie.  
  Astazi am optat pentru aceste minitarte parfumate cu gem de cirese , deci alegem fructe de sezon , nu ?, iar batura tot una de sezon : ceai de tei ;)

Pe parcursul folosirii indulcitorului Green Sugar am tot studiat cateva aspecte care pentru mine nu erau inca foarte clare si o sa va impartasesc cateva din ele mai jos :
1. Daca doriti sa inlocuiti zaharul intr-o reteta este important de stiut ca proportiile sunt urmatoarele: 100 gr. de zahar corespund la 40 gr. indulcitor Green Sugar.
2. Gustul : tineti cont ca indulcitorul din stevie are un gust de dulce mai pronuntat decat zaharul si de aceea se imbina foarte bine cu lamaia, menta, cacao, ciocolata si vanilia.
Deci, daca folositi indulcitor natural de stevie tineti cont de aceste sfaturi ;)!!

Ingrediente:

Pentru tarta
250 gr. de faina 00
30 gr. de indulcitor Green Sugar
80 gr. de unt
un ou si si un galbenus
Pentru gem
1 kg. de cirese
80 gr. de indulcitor Green Sugar
am adaugat in plus fata de reteta originala ghimbir si coaja de lamaie dupa gust

Pentru gem , scoateti samburii si puneti-i intr-o cratita cu fundul gros impreuna cu indulcitorul din stevie Green Sugar.


Lasati vasul pe foc mediu-mic , amestecand frecvent pana cand veti obtine o compozitie densa. Pentru a ajunge la compozitia dorita va fi necesar circa o ora. Imediat ce compozita este gata transferati-o intr-un vas de sticla si lasati-o sa se raceasca.

Pentru aluatul de tarta.
Faina o turnati intr-un vas mai incapator, spargeti ouale in centru, adaugati untul si indulcitorul de stevie. Lucrati compozitia pana cand veti obtine un aluat compact, dar in acelasi timp sa fie moale.
Ungeti cu unt si tapetati cu faina formele de muffins.
Intindeti aluatul si imbracati fiecare forma de muffins.

N.B. Recomandarea mea este sa nu ridicati bordurile pana la suprafata formei pentru ca veti avea tendinta sa le umpleti cu prea mult gem.
Ulterior se umple fiecare forma cu gemul parfumat.

Din restul de aluat taiem fasii si le asezam pe tarte in forma de grilaj sau in functie de inspiratie si fantezie :).

Minitartele se coc la o temperatura de 180 grade C (cuptorul preincalzit in prealabil) timp de 20-25 min cca.

Lasati-le sa se raceasca si serviti-le alaturi de un ceai de tei indulcit cu 1/2 lingurita de Green Sugar.

Pofta buna si faceti alegeri sanatoase pentru voi si famila voastra!!
V-am pupat!!

Comentarii

Sponsor

Webstock