Tort de ciocolata raw vegan

Haideti sa va prezint un dulce gustos si nutritiv, pentru ca asta e de fapt acest tort, o adevarata hrana pentru organizmul nostru care in acelasi timp ne satisface pofta de dulce intr-un mod sanatos ;) ;) ;). Avantajul acestui tort este ca se prepara destul de rapid, iar procesul tehnologic este la indemana oricui. Un gust irezistibil : crocant la baza si o crema delicioasa si cremoasa ;). Cremozitatea cremei este data de avocado, fructul rege al acestei retete!




Avocado este un ingredient magic : consistenta lui da o cremozitate speciala mancarurilor si datorita aromei neutre se pot face retete atat dulci cat si sarate. Important sa alegeti un avocado bine copt, pentru a beneficia de cremozitatea pe care o cautam, dar atentie sa nu fie nici prea copt pentru a evita sa contina acele fibre deranjante in interiorul pulpei.

Nu te lasa pacalit din faptul ca e un tort raw vegan....sa stiti ca este foarte caloric!! Dozele regasite in lista de ingrediente sunt pentru o tava cu inel detasabil de 10 cm, care v-ar ajunge pentru 6 portii destul de generoase. Eu insa am optat pentru o tava de 20 cm si si mi-a iesit un tort mai subtire atat baza cat si partea de crema, iar dozajul mi s-a parut mult mai usor pentru gustul meu:

Ingrediente:

60 gr de nuci
20 gr. migdale
30 gr. fulgi de cocos
3 linguri de ulei de cocos
5 linguri de sirop de agave
30 gr. curmale deshidratate sau smochine
3 bucati avocado
4 lingurite de cacao raw
putina vanilie


Pentru acest tort incepem cu baza. Intr-un mixer turnam nucile, migdalele, smochinile/curmalele si faina de cocos . Tocam ingredientele pana obtinem un soi de faramituri mai mari. La aceasta compozitie adaugam o lingura de sirop de agave pentru a da o consistenta lipicioasa bazei. Compozitia o turnam in tava si o intindem uniform si aplatizam. Lasam tava in congelator pana ne ocupam de crema tortului.

Curatam avocado, punem pulpa intr-un mixer si adaugam cacao, ulei de cocos, vanilia si 4 linguri de sirop de agave. Mixam pana obtinem o compozitie neteda si usor spumoasa. Neaparat sa gustati crema si sa o dozati in functie de gustul vostru.

Crema obtinuta se toarna peste baza si se niveleaza uniform.
Introducem tortul in congelator si il lasam acolo pentru cel putin 3 ore pentru compactare.

Inainte de a servi tortul il scoatem cu cateva minute la temperatura ambientului pentru cca 10 min. si ornam cu fructe de sezon ;), in cazul nostru cu capsuni!!


Pofta buna dragii mei!!!

Comentarii

Food Bloggers