Cușcuș cu legume si piept de pui

Mie imi place sa gatesc, insa nici sa pierd chiar toata ziua in bucatarie: nici timpul nu-mi permite si in plus de ce as pierde o zi in bucatarie doar gatind? Sunt sigura ca si voi sunteti de aceeasi parere ;). Ia uitati ce frumusete de pranz am avut :)


Va garantez ca timpul acordat acestui pranz nu va fi mai mult de 30 de minute, iar in plus veti avea o solutie perfecta atat pentru birou , pentru acasa si de ce nu pentru un picnic. In cazul in care sunteti vegetarieni, tineti post, pieptul de pui il puteti inlocui cu ciuperci, tofu, etc...


Bine, bine, va dau si ingredientele, chit ca si din poze cred ca v-ati prins deja ca mare lucru nu va trebuie :)

 Cantitati  pentru 4 porti:

cușcuș -200 gr
Ulei de masline - o lingura
sare

Piept de pui - 800 gr.
morcov - 3 buc.
dovlecel -2 buc.
ardei rosu - 2 buc.
o ceapa rosie medie
mazare (optional) - 100 gr.
boia dulce
sare
piper

Intr-o tigaie am incins putin ulei si am prajit pieptul de pui, pe care l-am condimentat cu sare, piper si boia dulce. Cat timp carnea era la preparat, am curatat si taiat legumele cubulete.


Cand carnea a prins putina crusta, se scoate din tigaie intr-un vas curat.


Urmatorul pas a fost calirea legumelor. Primele in tigaie au fost ceapa, morcovul si ardeiul.


Ulterior peste cateva minute, cand am observat ca legumele s-au inmuiat usor, am adaugat si dovlecelul.

Nu le-am lasat foarte mult pe foc deoarece am vrut legumele sa ramana "al dente" .

Avantajul cușcuș-ului e ca poti sa nu-l pregatesti neaparat de acasa, ci sa-l iei cu tine in stare cruda, iar acolo unde mergi sa iti fierbi putina apa si in 2-3 min ai o mancare calda.

Peste cantitatea de 200 gr. de cușcuș, am adaugat 300 gr. de apa fiarta, impreuna cu o lingura de ulei de masline si un praf de sare. Am amestecat compozitia, am acoperit-o cu folie alimentara si am lasat-o timp de 2-3 min sa se umfle.



Dupa ce s-a scurs acest timp, am trecut la portionarea mancarii ;)

In primul vas am pus in straturi ingredentele preparate : cușcuș, legume si carne si am repetat acest algorit pana am umplut vasul, iar pentru celalalt vas am amestecat direct toate ingredientele. Pana la urma pofta o sa va dicteze ce optiune sa alegeti ;)


Pofta mare!!

Comentarii

Food Bloggers
Food Bloggers