Crumble cu rubarba, mere si ghimbir




Rubarba este o noutate pentru mine. Acum ca a aparut pe piata, curioasa din fire cum sunt , m-am incumetat si am cumparat-o. Ajunsa acasa am si gustat-o imediat sa vad ce gust are.... O planta acrisoara la gust, imi aduce aminte de copilarie...si va explic de ce: nu pentru ca o cultiva bunicul meu in gradina, nu...., dar gustul de acrisor imi predomina si acum in gura numai la gandul , pe cand hoinaream primavara prin gradina ... rupeam si mancam lastari tineri de vita de vie, macris si fructe verzi... Ei aceeasi senzatie am avut si eu cand am gustat rubarba  ;). Pe scurt , e pe gustul meu, iar daca o si combini cu dulce iese ceva demential de bun!!



Ingrediente:

300 gr. rubarba curatata si taiata bucatele
2 mere golden mari
50 gr.de zahar brun
ghimbir proaspat
1 lingurita de scortisoara

Pentru crumble:
200 gr.de faina
100 gr.unt
100 gr.zahar
1 lingurita de ghimbir macinat pudra

Ungem cu unt tava pentru copt.


Intr-un vas amestecam merele decojite si taiate cubulete impreuna cu rubarba curatata de ate si de asemenea taiata marunt. Peste ele se presoara zaharul brun, ghimbirul dat prin razatoarea mica si si scortisoara dupa gust.

 Se amesteca bine ingredientele si se toarna in tava pentru copt.

Intr-un alt vas unim ingredientele pentru crumble : faina, zaharul, ghimbirul pudra si untul rece taiat cuburi.

 Am amestecat energic cu buricile degetelor pana am obtinut un soi de faramituri.
Cu acest amestec acoperim mixul de mere, rubarba si ghimbir si il coacem in cuptor la 190 grade timp de circa 30 de minute, pana cand veti observa culoarea aurie pe suprafata crumble-ului.



Concluzia e una clara: avand in vedere ca rubarba are si numeroase beneficii , vezi pe net ;), merita sa o incercati!! iar daca gustul acrisor e pe placul vostru, mergeti neaparat sa o cumparati!!

Tips:

  1. Daca reteta de mai sus o doriti sub forma de prajitura/tarta, dublati cantitatea de crumble si impartit-o in doua straturi una de desubt si una deasupra, asa cum am procedat si la reteta de aici.
  2. Folosind cantitatea de zahar in reteta pentru mine a fost prea dulce, deci cine nu e prieten cu zaharul poate sa reduca din cantitate.
  3. Serviti acest crumble cald, impreuna cu o cupa de inghetata de vanilie! Un deliciu!!Parol!!


V-am pupat!!

Comentarii

Food Bloggers
Food Bloggers