Chec cu albusuri si fulgi de cocos

 Astazi simt in aer o energie pozitiva si as dori ca acest sentiment sa ma urmareasca cat mai mult posibil si sa nu se limiteze doar la aceasta zi!! O zi atat de frumoasa, de 8 martie, clar nu trebuie sa ne tina prea mult in bucatarie la prajiturit, sunteti de acord cu mine? De aceea m-am gandit la un desert care sa se pregateasca foarte rapid: plum cake. Este probabil alegerea perfecta !! La multi ani Doamnelor si Domnisoarelor!!! Sa fiti iubite !!!





Ingrediente:

125 gr. de faina 00
75 gr.fulgi de cocos
25 gr. de cacao sau carob
150 gr. de zahar
3 albusuri
150 ml.de lapte de cocos sau orice alt lapte doriti
50 ml ulei de floarea soarelui
1/2 plic de praf de copt
vanilie (baton sau esenta)
sare

Intr-un vas am amestecat toate ingredientele uscate. In loc de zahar am optat pentru Green Sugar pe care l-am cumparat on-line de la magazinul No Sugar Shop - magazin cu produse fara zahar. Adaugam ulterior si restul de ingrediente, de data asta cele umede :laptele si uleiul de floarea soarelui pana obtinem o compozitie omogena.



Separat se bat albusurile spuma cu un pic de sare si le incorporam incet in compozitia obtinuta din restul ingredientelor.


Compozitia rezultata o turnam in forme de aluminiu sau intr-o tava de copt, tapetata cu ulei si faina.

Se tine la cuptor circa 30 de minute la 170 de grade C. Cuptorul a fost incalzit in prealabil.


Dupa ce prajitura s-a copt se lasa la racit. Iar ulterior se presara peste ea fulgi de cocos sau zahar pudra (am optat tot pentru zahar Green Sugar pudra ).



Aceasta prajitura este gata, o lasam baietilor acasa sa o manance, iar noi  fugim sa ne distram ;))))))).

La multi ani inca o data!!!Sa purtati mereu o primavara in suflet!!!!!!!

Va pup cu drag!!

Comentarii

Food Bloggers