Chiftelute/burgeri de mazare uscata pe pat de morcovi inabusiti

    Stiati ca : "legumele fierte inabusit sunt mai sanatoase si mai simplu de digerat decat cruditatile?" Legumele si mai ales morcovii contin pectine pretioase, care prin fierberea usoara se "elibereaza" de celuloza, astfel ca organismul le poate asimila mult mai bine. Aceste substante protectoare deosebite au efecte vindecatoare excelente, atat la nivelul stomacului si al intestinului gros si subtire , cat si in intreg procesul de metabolism". Mai multe detalii puteti gasi aici, un articol foarte interesant cu informatii utile.







Ingrediente:

250 grame mazare uscata
1 ceapa medie
3 catei de usturoi
1/2 lingurita de boia dulce
o legatura de patrunjel
o mana de spanac proaspat sau 2 cuburi de spanac congelat
5 linguri de ulei de masline
sare si piper
o lingura de seminte de in si 3 lingurite de apa /in cazul in care nu tineti post adaugati 1 ou in compozitie

Mazarea uscata se lasa peste noapte la hidratat.
A doua zi se fierbe cu putina sare pana bobul de mazare se sfarama destul de usor.


Se scurge mazarea de apa in care a fiert si se pune intr-un mixer/blender. Peste mazare adaugam restul ingredientelor : ceapa taiata marunt, usturoiul zdrobit, patrunjel,spanac, ulei de masline, compozitie de in hidratat, sare si piper dupa gust. Daca optati pentru seminte de in nu uitati sa hidratati semintele macinate inainte cu 15-20 min. O lingura de seminte de in macinate si trei linguri de apa se transforma intr-un amestec omogen numai bun in loc de oua. Daca nu tineti post adaugati oul in compozitie in loc de in.
Mixam toate ingredientele pana obtinem o pasta compacta si usor de modelat. In cazul in care compozitia vi se pare uscata adaugati putina apa. Iar daca v-a rezultat o compozitie prea lichida puteti adauga cateva linguri de faina de ovaz sau psyllium (eu le achizitionez de pe magazinul online NoSugarShop.ro sau orice magazin plafar).


Dati forma chiftelutelor: fie ovale fie gen burger.




Se tin in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade C timp de 30 min.cca .

Cat timp chiftelutele se coc pregatim "patul de morcovi". Curatam si spalam bine morcovii. Ii feliem cu ajutorul razatoarei si ii punem intr-o tigaie la foc mic la inabusit cu putin ulei de masline,2 catei de usturoi si ierburi de Provence. Ii tinem pe foc pana se inmoaie putin, dar totusi sa ramana usor cruzi.



Mi se pare o mancare potrivita pentru aceasta perioada a postului: avem si culoare, avem si savoare!!



Pofta buna!!


Comentarii

Food Bloggers
Food Bloggers