Webstock

Prajitura cu visine si strat pufos de frisca

   In aceasta toamna am fost ca niste furnicute si am avut grija sa punem in congelator destul de multe visine proaspete. Pe langa toate astea avem si borcane cu visine in compot. Facem de multi ani acest lucru pentru ca iarna le folosim destul de mult la prajituri si torturi. Cel mai frecvent desert cu visine in perioada iernii este Cusma lui Guguta, care are un succes enorm indiferent pentru ce ocazie l-as pregati. Prajitura cu visine si frisca pe care o propun in aceasta postare nu este cu nimic mai prejos, deoarece are un proces mai putin laborios, este de efect si.... bineinteles gustoasa!!





Ingrediente:

Blat:
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
2 linguri de ulei
1-2 linguri de cacao
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
sare
visine

Crema
250 smantana pentru frisca
50 gr. de zahar
100 gr. ciocolata neagra

Se bat albusurile cu un praf de sare pana incep sa faca spuma. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o spuma densa si lucioasa.


Galbenusurile le amestecam cu ulei.


 Peste compozitie adaugam albusurile batute spuma, faina, praful de copt si esenta de vanilie.


 Amestecam usor ingredientele cu o miscare de sus in jos pana obtinem o compozitie omogena.

Compozitia obtinuta o impartim in jumatate. Intr-una din compozitii adaugam cacao.

Compozitia fara cacao o turnam intr-un vas tapetat cu unt si faina sau cu hartie de copt, iar peste adaugam si compozitia cu cacao. Cu ajutorul unei scobitori amestecam usor cu miscari circulare cele doua compozitii. Ultimile in tava se adauga visinele.

Tava o dam la cuptor, incalzit in prealabil la 180 grade, pentru cca 35 min. Dupa ce a trecut testul scobitorii scoatem prajitura din tava si o lasam sa se raceasca.


Intre timp batem 200 gr de frisca  cu 50 grame de zahar pana obtinem o spuma pufoasa.
Ciocolata o topim cu restul de frisca la bain-marie.

Turnam spuma de frisca peste prajitura inr-un strat uniform, iar deasupra ornam cu ciocolata topita.
Am mai lasat prajitura la frigider pentru cateva ore inainte da a fi servita.


Hai sa aveti pofta!!!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Sponsor

Webstock