Batoane energizante cu ovaz si merisoare

In partea a doua a lunii decembrie am fost invitata la un eveniment special organizat de Cranberry Marketing Committee ce a avut loc la sediul Freya Productions.  Ne-a fost oferit un brunch de nota 10, unde "personajul important" a fost merisorul american, iar principala provocare care ne-a fost lansata a fost sa gatim si sa cream retete noi cu acest fruct minune! Merisoarele sunt gustarea perfecta pentru mine, indiferent de ora, indiferent de locatie, indiferent de combinatie. Batoanele cu merisoare pe care le-am preparat sunt in perioada sarbatorilor cele care iti pot oferi pauza necesara intre Craciun si Revelion. Nutritiv, sanatos si rapid - combinatia pefecta!!





Ingrediente:

160 gr. de fulgi de ovaz
120 gr de merisor confiat
90 gr. prune uscate si hidratate
60 gr. nuci
60 gr. migdale
2 linguri miere (cantitatea de miere se adauga in functie de gustul fiecaruia)
2 linguri unt de arahide


Cu ajutorul unui mixer transformam in faramituri nucile, migdalele si fulgii de ovaz.

Se adauga merisorul confiat, prunele, untul de arahide si mierea.


Turnam compozitia pe o hartie de copt si o uniformizam ajutandu-ne de o lingura de lemn.


Peste compozitie mai punem o foaie de copt si cu ajutorul unui tel minimizam compozitia pana la o grosime de 0.5 cm cca.


Mutam compozitia pe o tava de copt, cu ajutorul primei foi de copt si o introducem in cuptorul preincalzit la 150 C pentru cca 20 min.

Dupa ce s-a uscat/ copt taiem compozitia in formele dorite.



Pofta buna!!!














Comentarii

Trimiteți un comentariu

Food Bloggers
Food Bloggers