Webstock

Panna Cotta cu Ciocolata

Cristina de la Diva in Bucatarie m-a provocat la un concurs cu ornamente dulci de la Dr.Oetker! Am optat pentru o panna cotta cu ciocolata- un desert simplu, delicios si de efect!!





Ingrediente:

400 ml frisca lichida
100 ml lapte 
1 pachet de gelatina de 10 grame
100 gr. de zahar
100 gr.ciocolata 
20 gr.unt
esenta de vanilie 


1.In 100 ml. de lapte turnam pliculetul de gelatina si il lasam la inmuiat cca 10 min.

2.Intre timp am pus intr-un vas frisca cu zaharul si le-am lasat pe foc sa se infierbante, dar atentie nu trebuie sa fiarba! Cand zaharul s-a dizolvat si frisca este deja fierbinte, turnam peste ea gelatina cu laptele.


3.Amestecam bine pana la dizolvarea gelatinei. Se ia de pe foc si  se adauga esenta de vanilie.

4. Pregatim vasele/formele. Turnam compozitia. Se lasa la frigider pentru cca 4 ore.

5. Inainte de servire scufunda vasele cateva secunde in apa fierbine si rastoarna-le pe o farfurie. Atentie apa nu trebuie sa intre in contact cu panna cotta.


6.Inainte de servire se pregateste si ciocolata topita. 

Ciocolata se amesteca cu untul si o topim fie la bain marin, fie in cuptorul cu microunde.

7.Pentru a decora acest desert,am ales ornamente dulci de la Dr.Oetker!







Comentarii

Trimiteți un comentariu

Webstock