Placintele din lavas cu branza

Hello,hello!! Deci ,stiti ...nu mai am secrete fata de voi, noi mancam multa branza! Iata reteta de astazi , ia ghiciti ce ingredient de baza are?....BRANZA :)! Cred ca nu v-am surprins :). Asa cum va spusesem si in postarea de aici, fara branza in familia noastra cam nu se poate :D.
Nu va speriati... evident ca umplutura acestor placintele poate varia: cu cartofi, branza sarata cu verdeata, branza dulce si stafide, mere, dovleac (astea sunt cele pe care eu le-am incercat). In general, lavas-ul este destul de versatil....sper ca pe viitor sa mai revin asupra retetelor cu lavas :).





Ingrediente:
2 foi de lavas
500 gr de branza de vaci
2-3 oua
100 gr.unt
sare

Cateva detalii despre lavas gasiti aici. Nu sunt foarte multe, dar macar o sa va dati seama "cu ce se mananca" acest lavas :).
Am amestecat branza cu ouale si am adaugat un strop de sare. Untul l-am topit.

imaginea este doar sugestiva :)
Am taiat lavas-ul in patratele, le-am uns cu unt si le-am umplut cu branza.


Le-am pliat,colt spre colt, iar cu partea pliata le-am pus in jos direct in tigaie in prealabil incinsa cu ulei.

Astea sunt placintelele prajite. Insa puteti opta si pentru placintele la cuptor.


 Aveti in plus o conditie....suprafata superioara a placintelelor sa le ungeti tot cu unt.
 Se coc 15-20 min. (pana se rumenesc usor), la 180 de grade (cuptorul incalzit in prealabil).


Se aseamana cumva cu merdenelele, dar cele facute la cuptor nu sunt atat de uleioase si se preteaza perfect pentru gustarica de la scoala.


Pofta buna!!

Comentarii

  1. Cristina eu îl cumpăr din R.Moldova, unde gospodinele il folosesc pe scara larga ;), dar cred ca exista și în România, București ...cu siguranță.... în magazinele cu specific armenesc....

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Food Bloggers
Food Bloggers