Webstock

Friptura de porc cu fasole verde

Haideti sa va dau o idee pentru cina, ce ziceti? Nu e o mancare greu de facut si nici nu te tine prea mult in bucatarie, deci sigur o sa va placa :)! Cu aceasta reteta voi participa la concursul "Gatesc sanatos pentru concursul Philips AirFryer de pe Gustos.ro".

Ingrediente pentru fasole verde (pastai):

2 kg de fasole verde
100 ml ulei de masline
3 cepe mari
5-6 catei de usturoi
7 rosii mari sau rosii din conserva/ bulion cca 250 gr.
o lingurita de miere/ zahar
cimbru
ardei uscat sau praf de chilli
1 lingurita de sare
piper, marar

Ingrediente pentru friptura de porc:

6 cotlete de porc sau ceafa fara os
1 ceapa mare
1 usturoi
150 ml vin alb
100 ml apa
2 frunze de dafin


Intr-un vas de yena punem cotletele de porc pe fundul vasului. Presaram ceapa tocata si usturoiul peste ele.

Condimentam: sare si piper si turnam vinul si apa.

Friptura se tine la cuptor cca 30-40 minute, iar din 10 in 10 minute (ca sa nu se usuce) se intoarce pe cealalta parte.
Cu friptura am terminat sa trecem imediat si la fasolea verde.

Se pune apa la fiert cu o lingurita de sare. Se fierbe fasolea cca 20-30 minute.

Tocam ceapa si usturoiul marunt.  "Aruncam" totul intr-o tigaie ( sau vas cu fundul mai gros) cu ulei incins si le calim usor.

 Adaugam  rosiile tiate cubulete sau bulion depinde ce aveti prin casa. Condimentam sosul obtinut cu cimbru,marar, ardeiul uscat/chilli, miere,sare si piper.

Scurgem fasolea si o adaugam peste sosul obtinut.
Se amesteca binisor toate ingredientele, pui un capac peste ele si lasi la foc mic pana scade sosul.
Si acesta e rezultatul :)
Noua ne place aceasta combinatie si din cand in cand ne "rasfatam" cu ea.

Pofta buna!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Sponsor

Webstock