Clatite banatene fara suprafata de albusuri

Am intrat si eu in sfarsit in posesia tigaii pentru clatite marca Fissler, urmare a participarii mele la concursul" Gateste Sanatos":D!. Recunosc, nu credeam ca voi fi printre cei 70 de bloggeri, pentru ca m-am inscris destul de tarziu...., dar surpriza...am fost chiar ultima pe lista :D. Acum ca o aveam, trebuia sa o pun si la treaba, spre bucuria baietilor mei, care abia asteptau sa le fac clatite (mancarea lor preferata) :D.
Reteta o "ochisem" de ceva vreme la My Fancy Cake pe blog, deci nu a fost greu sa decid ce tip de clatite voi gati. Cu mici modificari, adaptate la gustul familiei mele, am trecut la treaba!!



Ingrediente pentru clatite:

300 gr. de faina
300 ml. lapte
150 ml  de apa minerala
3 oua
o lingura de ulei
sare
2 linguri de zahar


Ingrediente umplutura:

250 gr. branza de vaci
1 ou
1 lingura zahar


Ingrediente sos:

200 ml smantana sau iaurt grecesc
3 oua
2 linguri de zahar
sau 1 plic de zahar vanilat



Am amestestecat ouale cu zaharul si praful de sare. Am adaugat alternativ in amestec, faina si lapte, astfel incat sa evitam formarea cocoloaselor. Ultimele in compozitie am adaugat uleiul si apa minerala.

Compozitia rezultata am lasat-o la frigider pentru cca 30 minute.
Intre timp am pregatit si umplutura mixand toate ingredientele.
Am pregatit tigaia, am spalat-o bine si am uns-o cu ulei.
Dupa 30 minute cca, am scos aluatul de clatite si am inceput prepararea acestora.
Dupa ce le-am preparat (cam 15 la numar mi-au iesit),doar 6 buc le-am umplut cu branza si le-am distribuit uniform intr-un vas de yena.

Am "aruncat" peste ele bucatele de unt si am turnat sosul de smantana preparat in prealabil, amestecand toate ingredientele mentionate mai sus.

Cuptorul l-am incalizit la 180 de grade si am copt clatitele timp de cca 30-35de minute.

Le-am servit calde (pentru ca altfel nu se putea :D),inmuiate in smantana!


Sa aveti o maaare pofta!!!!

Concluzie: Tigaia m-a ajutat, nu m-a incurcat, deci e un lucru foare bun!!! :D

Comentarii

  1. Bune rau de tot clatitele astea! Trebuie sa le incerc si eu. Am vazut o varianta cu bezea deasupra.
    pa!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e Nicoleta, reteta originala e cu bezea,dar eu le-am facut fara...altfel riscam sa le mananc doar eu :))

      Ștergere
  2. Cei din urma vor fi cei dintai! :)
    Super arata preparatul tau!!
    Pupici dulci si o sapt minunata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Simona!!La fel arata si al tau!!Pupici!

      Ștergere
  3. arata minunat! Te-ar interesa sa te inscrii cu reteta ta la concursul de clatite de pe blogul meu? detalii poti gasi aici: http://kadiasfood.wordpress.com/2012/07/13/galette-crepe-clatite-egal-un-nou-concurs/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci Kadia!Mi se pare o idee interesanta!!Trec pe la tine neaparat sa vad despre ce este vorba!O seara minunata!!

      Ștergere
  4. Felicitari! Mereu mi-am dorit sa gust mancare banateana :) Clatitele tale arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bune clatitele imi place combinatia... Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Clatitele cu branza sunt grozave!Cred ca tigaia face treaba de minune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da clatitele sunt grozave!eu le ador si cred ca am transmis sentimentul si alor mei :) Tigaia e chiar de ajutor si foarte buna!!Pupici Teo!!

      Ștergere
  7. Super bune, eu adaug si o mana buna de stafide! Ai un ajutor de nadejde! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ade, stafide as adauga cu mare placere, dar nu le prea adora piticii!!Pipici stengaritelor!!

      Ștergere
  8. Foarte bune!
    Sunt fericita degustarii lor!
    Bravo Mihaela si felicitari pentru tigaie! La cat mai multe ''piese'' de bucatarie!
    Nela

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi plac tare mult clatitele astea, sunt grozav de bune!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Food Bloggers