Tort Sacher

Tortul Sacher este un simbol al Austriei ! Are o istorie de peste 200 de ani si care inca astazi, incanta papilele gustative a multor europeni!  Un tort ciocolatos cu gem de caise!!!


Ingrediente:
150 gr. ciocolata menajera
150 gr.unt
150 gr.zahar
150 gr.faina
sare
6 oua
2 lingurite praf de copt
Gem de caise
glazura de ciocolata din comert (cca 300 gr. glazura lichida obtinuta)

Ciocolata impreuna cu 50 de gr. de unt am topit-o la cuptorul cu microunde. O alta alternativa de a topi ciocolata este baia de aburi...

Restul de unt deasemenea il topiti si il amestecati cu zaharul si un pic de sare.
Seprati albusurile de galbenusuri.

Cele doua compozitii ciocolata topita si respectiv untul topit,zaharul si sarea le unim, la care se mai adauga si galbenusurile.

Albusul il bateti spuma cu ajutorul unui mixer de bucatarie, care ulterior se toarna peste compozitia mai sus obtinuta( ciocolata,unt si galbenusuri).
Amestecati usor de sus in jos pana la incorporarea si omogenizarea totala a albusului in compozitie.
Ultimele in compozitie se adauga faina si cu praful de copt, putin cate putin, astfel incat sa nu va rezulte cocoloase.
Pregatiti o tava cu fundul detasabil de 24/26 cm diametru, tapetati-o cu hartie de copt, iar marginea tavii ungeti-o cu unt si turnati compozitia rezultata.
Se da la cuptor (in prealabil incalzit) si se tine cca 45 minute la 160 de grade. Totusi aveti grija, dupa  30 de minute verificati prajitura (mai depinde si de cuptorul fiecaruia),de exemplu eu am tinut-o mai putin decat mi-a fost indicat in reteta originala pe care o gasiti aici.
Am lasat sa se raceasca prajitura, am taiat-o in jumatate,(optional se insiropeaza cu un pic de sirop de zahar), interiorul l-am uns cu gem,iar suprafata am acoperit-o cu glazura de ciocolata.

 Rezultatul: un tort ciocolatos foarte gustos!!!!!Pofta mare!!!


Comentarii

  1. ooo, de cand vreau sa fac asa ceva! am mancat originalul dar inca nu m-am incumetat sa incerc sa-mi fac si eu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liana, nu am mancat originalul,dar m-au incantat mult pozele pe multe site-uri :), asa ca m-am abitionat si am zis ca neaparat trebuie sa il incerc :).

      Ștergere
  2. Nici eu nu am "ajuns" la el dar trebuie sa-l incerc!Am furat reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teo, trebuie sa ajungi ca nu e foarte complicat :)!!Pupici!

      Ștergere
  3. Foarte bine arata! Am mai vazut undeva, demult, tortul asta. Am salvat reteta!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti lasa gura apa! Ai facut o alegere foarte buna sa pregatesti acest tort, ciocolata e numai buna pentru zilele acestea friguroase. Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci Ruxi,dar nu ma compar cu tine la capitolul dulciuri :)!!Pupici!!

      Ștergere
  5. Cum sa lipsesc tocmai de la ciocolata.Mai ai si pentru mine?
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Dia cum sa nu am...:)Cate felii vrei?:D.Pup si eu !

      Ștergere
  6. Cum iubesc ciocolata pentru mine este prefect! Imi place!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am si eu in plan de ceva vreme acest tort delicios!Cred ca o sa il fac cat de curand!Merci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haplea cu siguranta o sa-ti placa!!Merci pentru vizita!!

      Ștergere
  8. Cred ca e tare bun, inca nu am facut, dar in curand :))) ! Te pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ade sa stii ca e foarte bun!!!Te pup si eu draga mea!!!!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Food Bloggers
Food Bloggers