Webstock

Prajitura rasturnata cu mere si caramel

Daca ar fi sa aleg dintre toate prajiturile cu mere gustate si preparate de mine, aceasta cu siguranta ar fi favorita mea!!!




Ingrediente 6-8 portii:

3 mere
100 gr.unt
100 gr.zahar
100 gr.faina
2 oua
1 lingurita praf de copt
6 linguri de zahar pentru caramel
1/2 lamaie
scotisoara - optional

Am topit untul la cuptorul cu microunde (sau il puteti topi la baia de aburi) si l-am amestecat cu zaharul. Amestecand cele doua ingrediente am obtinut o crema peste care am adaugat cele doua oua unul cate unul. Ultimele in amestec a fost adaugate faina si praful de copt.


Dupa ce am terminat prepararea aluatului am pus pe foc int-un vas (tigaie sau un vas cu fundul gros) cele 6 linguri de zahar pentru a obtine caramelul.

Intre timp, cat s-a caramelizat zaharul, am taiat cubulete cele trei mere si le-am stropit cu putin suc de lamaie. Atentie! zaharul caramelizat il preparati ultimul, astfel incat sa il puteti turna in tava...nu il lasati sa se intareasca.

Pentru aceasta prajitura puteti folosi orice tip de tava doriti, cu fundul detasabil sau nu....Daca aveti in dotare hartie pentru copt atunci tapetati tava, daca nu aveti, atunci ungeti-o cu unt si tapetati-o cu faina.
Pe fundul tavii turnati caramelul obtinut peste care puneti cubiletele de mere.


Ultimul, intr-un stat uniform se adauga compozitia mai sus obtinuta.

Tava se da la cuptor (in prealabil incalzit) pentru cca 30 de minute la 200 grade .
Am lasat sa se raceasca prajitura, am rasturnat-o si am servit-o alaturi de o cupa de inghetata.



Pofta mare!!

Comentarii

  1. Răspunsuri
    1. Lavi incearc-o cu incredere,garantez ca o sa-ti placa!!Pupici!!

      Ștergere
  2. Imi place prajitura asta!Mai ales ca e rapida si are caramel!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai spus cumva mere?Uite ce repejor am venit,si stau cumintica sa-mi vina randul la o feliuta din prajitura aceasta delicioasa.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaa Dia cu mereeee!!:))Poftim si tie o feliuta si mai poftim pe la noi :))Pupici!!

      Ștergere
  4. Dupa miros am venit si eu!!! Delicios arata!!!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Hai sa facem schimb... eu iti trimit o felie de cozonac pt o bucatica de prajitura! Chiar arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina de acord!!Facem schimb!!!Merci pentru vizita!!

      Ștergere
  6. Imi place si mie la maxim!! Am sa iau o biucata mare de toot!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place aceasta prajitura!Delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. La mere tragem si noi.Favoritele mele dulciuri sint cele cu mere!Promit ca se va prepara curind!Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astept impresiile tale!!Merci pentru vizita!!Pupici!

      Ștergere
  9. Caramel, mere, pentru mine combinatia perfecta yummmy. Te asteapta un premiu la mine pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  10. Alice ma simt onorata!!Trec imediat pe la tine sa il ridic!Merci!!Pup!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Orice e cu caramel e pe gustul meu. O minunatie de prajitura.

    RăspundețiȘtergere
  12. incerc acum sa fac aceasta prajitura. Intrebarea mea este cum sa fac ca sa nu ramana caramelul pe mijloc. In momentul in care pui zaharul caramelizat in forma, el formeaza deja o pojghita , care se intareste pe loc. Sunt curioasa cum o sa iasa.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cand pui prajitura la cuptor caramelul se topeste, nu-ti fa griji. Astept sa imi spui cum ti-a iesit! Mult succes!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Sponsor

Webstock