Prajitura rapida cu branza cu aluat sfaramicios

Daca ati mai urmarit vechile mele postari, cu siguranta stiti ca branza de vaci este un ingredient favorit al familiei mele si deci in concluzie, aceasta prajitura "s-a ras" efectiv de pe suprafata farfuriei :).  Sursa acestei retete este un site culinar rusesc si o gasiti aici.
Ingrediente:

pentru aluat
faina 300 gr.
zahar 75 gr.
unt 130 gr.
praf de copt 1 plic

Umplutura:
200 gr.branza de vaci
200 gr.branza fagaras 
2 oua 
75 gr.zahar
stafide si zahar vanilat - optional


Untul la temperatura camerei l-am amestecat cu zaharul. Nu e necesar sa amestecati pana la dizolvare.


Faina cu praful de copt (in prealabil amestecate) le-am turnat peste unt si cu buricele degetelor am "lucrat" acest amestec pana am obtinut un bol cu faramituri.

La umplutura nu am respectat intocmai reteta de baza si mai exact: albusurile trebuiau separate de galbenusuri si batute spuma ca sa-i dea o consistenta mai pufoasa umpluturii.... Insa din lipsa de timp aceasta etapa am "sarit-o" si am adaugat ouale intregi direct in umplutura. Voi in schimb, daca dispuneti de mai mult timp puteti respecta reteta de baza.

Deci, ouale le-am amestecat cu zaharul si ulterior am adaugat fagarasul si branza.

Tava o tapetati cu hartie de copt si turnati uniform jumatate din cantitatea de faramituri. Peste, turnati umplutura si acoperiti cu restul de faramituri.

In cuptor (peincalzit in prealabil) tineti prajitura cca 25-30 minute la 180 de grade, pana capata suprafata o tenta aurie.



Sa aveti pofta!!!

Comentarii

  1. Răspunsuri
    1. Sigur Cristina!!Serveste nu numai una :)Pupici!!

      Ștergere
  2. Daca ai zis "rapid" m-ai cucerit!Mai arata si bine pe deasupra!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E rapida,rapida pot fi sigura de asta :)Multumesc Teo!

      Ștergere
  3. Si ptr noi branza este un aliment nelipsit! Iar daca este si rapida prajitura... am salvat-o imediat! Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred si eu ca s-a terminat repede, arata intr-un mare fel. Imi place ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Vreau si eu o feliuta cu brinza de vacuta adevarata... Acum mi-ai facut pofta si n-am... brinza, ca pofta tot am... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daniela saerveste cu mare placere!!E prajitura deliciosa :)!Pupici!

      Ștergere
  6. O fac de ceva timp, este delicioasă și prefera familiei.

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim ma bucur foarte mult ca e pe placul familiei tale si sa stii ca e si pe placul familiei mele mai ales ca e cu branza si se face destul de usor si rapid!O seara minunata iti doresc si iti multumesc pentru comentariu si vizite :)!!! :) :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Food Bloggers