Tarta cu gem

Cred ca am mai spus-o.. :), dar v-o mai spun: sunt fan nr.1 al tartelor :). Eu insa, am emotii ori de cate ori  incerc noi retete de tarte, deoarece am avut si cateva esecuri...normale de altfel... ca in fiecare bucatarie :)). Recent am facut o tarta "light" pe care am pregatit-o cand au venit in vizita parintii mei. Un real succes!!


Ingrediente:
300 gr. de faina
100 gr. de zahar
1 ou
150 gr.de unt
1 lingura de limoncello /cogniac
2 lingurite praf de copt
200 gr. gem (eu am folosit gem de capsuni)
sare

Intr-un vas am amestecat faina cu unul topit si lasat sa se raceasca, sare,oul limoncello, zaharul si praful de copt.
Am "lucrat"compozitia pana am obtinut un aluat neted si omogen.

Aluatul nu se lasa la frigider ci se foloseste imediat. Tava pentru copt am uns-o cu unt si tapetat-o cu faina. Trei parti din aluat l-am folosit pentru baza tartei si din partea ramasa am taiat fasii pentru "plasa" de deasupra.
Intindem aluatul ajutandu-ne daca e nevoie de putina faina. L-am asezat in tava si am turnat gemul din dotare :).

Deasupra tartei am asezat frumos fasiile formand un fel de "plasa".
Tarta am tinut-o in cuptorul incalzit in prealabil, cca 40 de minute la 180 de grade.



Pofta mare!!!!