Webstock

Prajitura ciocolatoasa cu albusuri

De cate ori vi s-a intamplat sa ramaneti cu un surplus de albusuri dupa ce ati preparat fel de fel de creme si tarte...? Sigur vi s-a intamplat!! Aceasta prajitura pufoasa va va ajuta sa "scapati"de ele intr-un mod ffoarte rapid, placut si gustos!!


Ingrediente:

4 albusuri
150 gr. de ciocolata (eu o folosesc pe cea menajera)
4 linguri smantana pentru frisca
160 gr.faina
150 gr.zahar
120 ml.apa
1 plic de zahar vanilat
1 plic de praf de copt

Ciocolata (maruntita in prealabil) am pus-o intr-un vas potrivit pentru microunda la topit, impreuna cu cele 4 linguri de smantana pentru frisca pentru cateva minute...(nu am contorizat, dar nu cred ca e nevoie mai mult de 1 minut si jumatate).
Cele doua compozitii le amestecam pana obtinem o glazura de ciocolata.

Daca nu aveti microunda atuci topiti ciocolata la bain-marie (aburi) veti avea acelasi rezultat.
Astfel glazura obtinuta am amestecat-o cu albusurile , zaharul si zaharul pudra.
NU trebuie sa bateti albusurile spuma, ci doar amestecati pana se dizolva zaharul!

Ulterior am adaugat restul ingredienteleor in ordinea urmatoare: apa,faina si praful de copt.
Compozitia rezultata am turnat-o intr-un vas termorezistent tapetat cu hartie de copt.
In cuptor (incalzit in prealabil) am tinut prajitura cca 40 minute la 180 grade.
Puteti adauga in aceasta prajitura si fructe...poate fi ornata si cu frisca.....alegerea va apartine!!!



Pofta buna!!!!!







Comentarii

Trimiteți un comentariu

Webstock