Piadina romana

Acest tip de lipii , tipic romane (zona Romei,Italia) sunt un aperitiv perfect sau daca doriti, chiar un fel principal.....Noua ne-au placut mult, si reci si calde, si cu siguranta voi mai repeta isprava si de acum inainte :)). Pot fi umplute cu mozarella, rosii, sunca,crema de branza, salate.....incalzite la microunda cu cascaval si cu sunca.... si lista poate continua!!!


Ingrediente pentru 7-8 lipii:

500 gr. faina
cca 180 gr. lapte
2 gr. bicarbonat
10 gr.sare
75 gr. untura - puteti folosi si ulei de masline

Intr-un vas am amestecat faina, bicarbonatul si cubuletele de untura.Se adauga laptele in care am dizolvat sarea. Framantati aluatul cateva minute. Veti obtine un aluat moale,neted, dar in acelasi timp elastic.
Aluatul obtinut l-am impartit in opt parti egale.

Fiecare parte am modelat-o in forma unui disc.Ca sa aiba aceleasi forma am folosit o farfurie.

Am uns tigaia cu ulei si am incalzit-o la o temperatura medie. Am asezat piadina in tigaie si am copt-o timp de cateva minute pe o parte si pe alta (pana incep sa se rumeneasca).

Acelasi procedeu l-am folosit si la restul piadinelor.

Evident am avut si un ajutor in bucatarie :)). Edi a decupat literele numelui lui si a fratiorului David!!!.


Taare bune au mai fost !!.



Pofta maaare!!!






Comentarii

  1. Turtita asta,cu ingrediente aproximativ la fel o face mama si ne place fff mult!O mancam cu orice!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce misto ! Cred ca si Edutului meu i-ar place sa-si scrijeleasca numele-n lipie!;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Teo, am prins si noi gustul:) intr-adevar o poti manca cu orice!!Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Anto, sa stii ca Edi al meu a avut o mare placere pe urma scrijelelii :)) plus mi-a fost chiar de maare ajutor!!Pupicei!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Food Bloggers
Food Bloggers