Tarta cu struguri fara coacere

Am repetat isprava mea din aceasta vara, cand am facut aceasi tip de tarta de ziua
baietelului cel mic, David! De data asta insa am folosit struguri in loc de zmeura. Rezultatul a fost din nou la fel de excelent!!Gasiti reteta tartei cu zmeura aici.



Pentru baza/blatul tartei aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
250 gr. biscuiti
150 gr. unt
1 lingurita de cacao

Pentru crema:
500 gr.branza de vaci dulce
125 gr.lapte
300 gr.frisca
150 gr.zahar
1 plic de zahar vanilat
1 lingura rasa de gelatina granulata/ pliculet de gelatina (10 grame)


1 plic de budinca de vanilie 
1 plic de gelatina (tort-gelee- 8 grame) pentru glazura
1 lamaie

Ultimele trei ingrediente fac diferenta intre cele doua tarte.

Se maruntesc biscuitii in robotul de bucatarie si se amesteca cu untul si cu cacao.Se aseaza compozitia in tava si o intindeti uniform pe toata suprafata ei.


De preferat este sa folositi o tava cu peretii detasabili. Tava se da la frigider pana pregatiti crema.Se amesteca/mixeaza laptele cu branza, cu zaharul,zaharul vanilat si budinca pana obtineti o crema omogena. Eu am folosit robotul de bucatarie pentru a-mi usura munca :).


Separat am batut frisca cu o lingura de zahar.

Am unit cele doua compozitii si am adaugat si gelatina care a fost in prealabil dizolvata in trei linguri de apa. Daca folositi o altfel de gelatina urmariti instructiunile de pe pachet. Compozitia rezultata se toarna in tava peste blat si se da din nou la frigider aproximativ 3 ore.

 Peste 2 ore scoateti tava din frigider. Se adauga compozia din gelatina pentru glazura( folosind instructiunile de pe plic) care  a fost preparat cu lamaie in loc de apa, si adaugati strugurii, taiati in prealabil in jumatate si fara samburi.




Pofta mare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Comentarii

  1. Delicioasa,n-as putea refuza niciodata asa bunatate,pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. ca un cheesecake parfumat !! si aratos !

    RăspundețiȘtergere
  3. Fb,deoarece posed aceste ingrediente ghici ce urmeaza:)imi place cum arata si imi plac strugurii albi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi plac strugurii mult de tot.Arata bine.O zi buna sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmm ce bunatate si cred ca am venit prea tarziu pentru o felie! Sa aveti un weekend minunat! Pup strengarii!

    RăspundețiȘtergere
  6. Flory, a fost chiar gustoasa :))!!O zi frumoasa!!Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Antonina,de fapt e un cheesecake doar fara al baga la cuptor, perfect pentru timpul asta calduros...ai un desert racoros si nu ai incins bucataria:)!!O duminica frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Teo :)),deci iti spun de pe acum spor...:))si abia astept sa o vad si intr-o alta prezentare!!Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  9. DiaMar,intr-adevar am avut parte si de acesti struguri parfumati,care au dat tartei o savoare aparte!!!O duminica frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Adela, stiam ca vei veni si tu in vizita asa ca ti-am lasat si tie o feliuta :))Pupicei si strengaritelor tale:))!!

    RăspundețiȘtergere
  11. alinutzika merci pentru vizita!!O zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mmmmmm,un cheesecake de sezon...mi-ai facut o poftaaaaa,toata vara am facut dar...n-am facut cu struguri!Te pup pentru idee si o dumineca plaqcuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. nu am facut niciodata varianta aceasta , dar arata minunat!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Mmmm, delicioasa. Buna si de sezon!
    Pupic.

    RăspundețiȘtergere
  15. Tarta asta arata de milioane! Trebuie incercata!

    RăspundețiȘtergere
  16. Pozele ca pozele, eu am si mancat :D...si tarta e su-per bu-na!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Food Bloggers