Sufleu de branza

Branza este alimentul cheie al familiei mele:). De la cel mai mic pana la cel mai mare mancam branza sub orice forma : simpla, pregatita (clatite,coltunasi,placinte),de oi , de vaci....:)).Poate si mama mea ne-a transmis aceasta pasiune, ea lucrand in bransa. De data aceasta am facut acest sufleu, care e de fapt ca si gust este o imbinare intre placinta si omleta :)).Se face foarte usor si cel putin la mine in familie i-am impacat pe toti :))!!!


Ingrediente:
400 gr. branza de vaci
3 linguri pline smantana
6 oua
sare
pesmet
unt

Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca cu branza, sare dupa gust, pana obtinem o compozitie omogena.

Se adauga cele trei linguri cu smantana si se imcorporeaza usor lingura cu lingura.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Unim cele doua compozitii amestecand usor cu miscari de sus in jos.

Compozitia se toarna intr-un vas termorezistent unsa in prealabil cu unt si tapetata cu pesmet si se baga in cuptorul incalzit in prealabil.

Nu se deschide deloc usa cuptorului in timpul coacerii pentru ca sa nu se lase sufleul. Cand a devenit  rumen (in aproximativ 35 minute) sufleul este gata..Se serveste cald!!!



Pofta mare!



Comentarii

  1. Nu ma omor cu branza dar sufleul asta imi face cu ochiul!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. :))pupici si o zi cat mai frumoasa iti doresc!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. oooo,asta e tare buna,trebue sa fac si eu,multumesc pentru postare,o zi buna

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Food Bloggers
Food Bloggers