Mancare de hrisca

Stiati ca hrisca contine putine glucide, nu contine gluten (ideal in diversificare pentru bebelusii in special pana in 6 luni si evident pentru cei ce au intoleranta la gluten), contine cantitati mari de lysina (aminoacid esential), fier, seleniu si mai mult calciu, plus cantitati impresionante de antioxidanti....Deci, concluzie : ar trebui sa includem in regimul nostru alimentar dar si a copiilor - hrisca! Eu o prepar in trei feluri : cu lapte, cu miere (pentru mic dejun) sau hrisca cu sos de carne - vitel de lapte,pui,chiftele (ca fel principal).



Ingrediente 6 persoane:

500 gr.carne de vitel de lapte
1 morcov
o ceapa
8 linguri sos de rosii
un pahar de hrisca (200 gr)
3 pahare de apa
sare
boia

Intr-un vas cu fundul gros, turnati paharul de hrisca si cele trei pahare de apa.In plus adaugati sare si puneti la fiert la foc moderat  aproximativ15-20 minute ( cand nu mai e lichid in vas este gata).

Separat intr-un alt vas pregatim sosul.Intr-un pic de apa cu ulei de masline am pus ceapa si morcovul tocate marunt. Cand s-au inmuiat legumele am adugat si carnea taiata cubulete mici (care a fost fiarta in prealabil).
Am mai turnat in vas, apa fiarta, cat sa acopere legumele si carnea (cine vrea sos mai mult toarna mai multa apa) si am adugat 8 linguri de sos de rosii,sare si boia dupa gust. Totul se mai lasa pe foc inca 15 minute.


Acesta este rezultatul final:)!!!!
P.S.Puteti sa facetiorice sos doriti cu carne (pe care voi il stiti mai bine) deoarece hrisca nu e deloc pretentioasa :))!!

Pofta maaaare!!!!