Carne de vitel la cuptor cu cartofi si parmezan

Un fel principal destul de comun, dar de data asta parmezanul imbinat cu restul de condimente ii da o savoare unica!!



800 grame de carne de vitel
1 kg cartofi
1 ceapa
8 catei de usturoi
patrunjel
50 gr.parmezan
ulei de masline extravirgin
sare si piper
telemea de vaca pentru servire

Curatati de coaja cartofii si dupa ce i-ati spalat ii taiati cubulete de marime medie. Curatati si taiati marunt si ceapa si usturoiul si patrunjelul.
Luati un vas termorezistent destul de incapator si ungeti-l cu un pic de ulei. Jumatate din cartofi ii puneti pe fundul tavii si presaratii cu ceapa,usturoi,patrunjel ,parmezan si cu un pic de ulei.Condimentati cu sare si piper.

Urmatorul strat va fi de carne,care va fi la randul ei presarat cu ingredientele mentionate mai sus.Nu uitati sa il condimentati cu sare si piper.

Jumatatea de cartofi ramasi va fi ultimul strat.Procedura va fi urmata si aici cu restul de condimente ramase.

Peste amestecul din carne si cartofi se toarna 1/2 pahar apa si se tin la cuptor aproximativ o ora la 180 de grade.

Pe durata coacerii evitati sa amestecati ingredientele,cel mai bine e sa mai agitati tava cu putere din cand in cand.

Sa aveti pofta!!!

Comentarii

  1. Mancare adevarata,sanatoasa si gustoasa!Pup,FB!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmmmm ce deliciu avem noi aici! Strengaritele mele, trimit pupicei, strengarilor tai :))))!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Adela,strengarii mei au fost indulciti de pupicii strengaritelor tale!!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Food Bloggers
Food Bloggers