Flori de dovlecei pane

Intrati acum in orice gradina si veti gasi cu siguranta flori de dovlecei! Stiu ca nu fiecare dintre voi a gustat asa ceva sau cel putin la prima vedere nu veti ramane incantati de aceasta reteta, dar eu va propun sa incercati si dupa sa va spuneti parerea. Va mai dau un motiv : florile de dovlecei sunt bogate in vitamina A, utila pentru piele, ce ajuta la o bronzare uniforma si combate imbatranirea. De asemenea contine o cantitate semnificativa de vitamina C si beta caroten. Datorita gustului lor delicat pot fi servite ca aperitiv si combinate cu alte mancaruri.
Sper ca v-am convins :)).




Ingrediente:
2 oua
5 linguri de apa minerala/ bere
5 linguri de faina
sare
cascaval 50 grame
ulei pentru prajit

Am spalat florile si le-am scos pistilul (alte retete se fac cu tot cu pistil, dar eu prefer sa il scot).

Pregatim compozitia amestecand ouale cu sare dupa gust , faina cu apa minerala, alternandu-le pentru a nu face cocoloase.La  sfarsit adaugam si cascavalul , care in prealabil a fost dat prin razatoare.

Se scufunda florile in compozitia rezultata si pun in tigaie cu uleiul incins.
Lasati florile cu aluat din plin nu le scurgeti.

 Se prajesc pe ambele parti si se scot pe un prosop de bucatarie absorbant.


Pofta buna!!

Comentarii

  1. Foarte interesant, nu am stiu ca se pot gati! E bine de stiut. O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) ma bucur ca ti-a placut! si sunt usor de facut si gustoase:))!! weekend placut si tie!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. eu mananc foarte mult dovlacel pane...acum ca am vazut asta ..cred ca am sa le incerc la vara :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Food Bloggers