Webstock

Tiramisu clasic

Una din legendele acestui desert spune ca un anume conte Cavour din preajma orasului Torino era foarte preocupat pentru reunirea Italiei, iar bucatarul lui personal pentru a-l sustine a conceput un desert nou, special pentru el, ca sa-i ridice moralul - "tirami su".
Va prezint de data aceasta reteta clasica a acestui delicios desert.

Ingrediente:

- 250 ml mascarpone (eu l-am folosit pe cel de la ProdLacta e mai ieftin si e la fel de bun ca cel italienesc)
- 4 linguri de zahar
- 2 oua
- 1 pachet mic de savoiardi (piscoturi)
- cafea
- cacao


Se separa albusul de galbenus. In fiecare din ele se adauga cate 2 linguri de zahar.
















Galbenusul se amesteca cu zaharul pana ce obtinem un amestec mai deschis la culoare si putin spumos.















Adaugati mascarpone putin cate putin, amestecand delicat.


Intre timp preparati cafeaua si lasati-o sa se raceasca intr-o farfurie.

Se bat si albusurile cu zaharul pana devin spuma.















Albusul spuma se amesteca cu crema obtinuta anterior din galbenusuri si mascarpone. Se amesteca incet de jos in sus pentru a nu distruge spuma.





























Jumatate din piscoturi se aseaza pe fundul tavii, in prealabil insiropate cu cafea. Nu le tineti mult in sirop (pentru a nu se inmuia prea tare) ,doar pe jumatate si se aseaza cu partea zaharata in sus. Peste ele puneti jumatate din crema obtinuta.





























Apoi repetati aceeasi procedura cu al doilea strat de piscoturi insiropate si crema.



























Se presara cu cacao deasupra si se da la frigider pentru cel putin 3 ore inainte de a fi consumat.













Sfat: In loc de cacao puteti folosi ciocolata amaruie data prin razatoare. La fel daca va ramane crema puteti sa va puneti fantezia la lucru si sa ornati acest delicios desert italian.














Sa-l savurati cu placere!!!!!!!!!!!!

Comentarii

Sponsor

Webstock