Iepure la ceaun

O mancare consistenta, dar si delicoasa "de te lingi pe degete!! :))". Pentru o masa in familie si chiar cu invitati, alaturi de o mamaliguta si niste telemea de vaca rasa, multumesti chiar si pe cel mai mofturos invitat. In loc de ceaun puteti folosi si o oala cu fundul gros.



Ingrediente:

-1 kg iepure (eu l-am luat de la Auchan)
- 2 cepe
- usturoi aproximativ 3 catei
- 1 morcov
- 1 pahar de vin alb (aproximativ 200 gr.)
- 50 gr.unt
- 25 gr. faina
- 400 gr. lapte
- 300 gr. ciuperci

In ceaun se incinge uleiul si se adauga iepurele portionat cu ceapa si usturoiul (eu am adaugat usturoi verde). Se caleste totul aproximativ 10 minute, cam pana se "incheaga" carnea.

Apoi adaugam morcovul curatat si dat prin razatoare.


Dupa ce s-au inabusit legumele se adauga si vinul. Totul se mai lasa pe foc 10 minute .

Intre timp spalam ciupercile, le feliem si ulterior le vom adauga in ceaun peste carne.
Daca mai e nevoie se adauga apa cat sa acopere toata compozitia. Se condimenteaza si se lasa pe foc inca aproximativ 25 minute, pana a fiert carnea.


Separat intr-un alt vas topim untul peste care adaugam faina si lapte in ordinea indicata. Amestecam compozitia continuu la foc incet pana se ingroasa.
Toata compozitia rezultata se toarna in ceaun si se amesteca incet pentru a nu forma cocoloase.
Se mai lasa pe foc inca 10 minute. Cum v-am spus si mai sus acest iepure e si mai delicios alaturi de mamaliga.

Pofta buna!