Salata "Suba"

Rasfoind toate retetele, de fapt pozele retetelor facute pana acum, insa nepublicate pana la data de astazi :(, am dat de aceasta salata , care se potriveste perfect pentru masa de sarbatori si nu numai.... Eu o stiu din copilarie, dar ultimii ani am cam neglijat-o.... Anul acesta in schimb am regasit-o. Enjoy!!!


Ingrediente 4-5 persoane - 2 farfurii:

1 buc.scrumbie marinata
1 buc. ceapa medie
3 cartofi
3 morcovi
2 oua
o sfecla mare
maioneza
sare si piper

Incepem pregatirea acestei salate prin fierberea legumelor (cartofii,morcovii) si oualelor. Sfecla am copt-o la cuptor, mi se pare mult mai gustoasa, dar voi o puteti fierbe.
Dupa racire se curta de coaja si se trece la prepararea efectiva a salatei.
aici am copt mai multa sfecla si pentru alte retete :)

Pentru pregatirea salatei ne vom ajuta de o razatoare cu gauri mari.

Primul strat va fi cel de cartofi, pe care il ungem cu maioneza.

Peste primul strat adaugam pestele taiat in prealabil in cubulete si ceapa la fel tot cubulete.
Si acest strat il ungem cu maioneza si nu se sareaza (din pacate nu am poza pentru aceasta etapa :( ...).
Urmatorul strat va fi cel de morcov, urmat de oua si sfecla , ambele straturi unse cu maioneza.

Intre straturi adaugati sare si piper, dar va recomand nu foarte mult...
Salata se tine la frigider cateva ore inainte de servire.

P.S. Daca vi se pare prea multa maioneza, se poate sari peste un strat.

Pofta buna!!!
Trimiteți un comentariu