Prajitura cu branza in blat de cacao

Astazi va propun o prajitura cremoasa, de fapt un cheesecake cu un aspect un pic modificat decat cel clasic pe care il stiti.O reteta simpla si usoara, cu care dupa parerea mea impaci multa lume cu ea si copii si adulti. N-o sa comentez prea mult...pentru ca si pozele (cred :)..) si usurinta prepararii cu siguranta va vor inspira :)).




Ingrediente:
120 faina
100 gr.unt
80gr.smantana
20 gr.cacao
150 gr.zahar
2 oua
1/2 lingurita praf de copt 

Crema de branza:
2 oua
300 gr. branza ( eu am folosit-o de vaci gen Napolact) - in reteta originala s-a folosit o branza mai lejera gen Philadelphia
150 zahar

Incalzim cuptorul la 160 grade. Se bat ouale cu zaharul, smantana si untul bucatele ( la temperatura camerei) pana obtinem o compozitie cremoasa. La compozitie adaugam faina, praful de copt si cacao.

Se amesteca pana incorporam toate ingredientele. Tapetam un vas de copt (diametrul aprox.20 cm) cu hartie de copt sau il ungem cu unt si faina si turnam compozitia in ea.


Am mixat branza cu zaharul si ouale. Am folosit mixerul pentru a putea obtine o pasta omogena. Daca decideti sa folositi branza gen Philadelphia atunci e suficient doar sa o amestecati cu restul ingredientelor.

Pasta de branza am dispus-o in randuri .
La cuptor se tine aproximativ 45-50 minute.

Sa o savutari cu placere!!!!

Trimiteți un comentariu