joi, 9 iunie 2011

Mancarica de mazare cu piept de cocos

Recomand aceasta mancarica tuturor, inclusiv bebelusilor care se apropie de un an. Are o savoare minunata si un gust dulciu. Eu am avut un cocos zdravan, de la tara ,din care am pregatit doua feluri de mancare: mancarica si ciorba . Si in felul asta i-am impacat pe toti din familia mea de la cel mai mic pana la cel mai mare!!

Pentru a prepara mancarica aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

-mazare - 400 gr
- piept de cocos (la fel puteti sa il folositi si pe cel de curcan si cel de pui)
-1/2 ceapa
- 1 morcov (pentru iubitori puteti sa adaugati si un ardei capia)
- 1/2 pahar de suc de rosii
- marar
-2 linguri de ulei de masline

1.Pieptul de cocos se curata de piele, se dezoseaza si se spala bine. Se pune la fiert.
Daca folositi mazare congelata atunci o puneti intr-o cratita separat sa fiarba aprox.20 min.

2.Intr-o oala cu fundul gros (sau puteti folosi un ceaun), adaugati o cana cu apa si 2 linguri de ulei si se pune la fiert. Se adauga legumele, cand incepe sa fiarba ceapa, morcovul si optional ardeiul (imi place enorm gustul mancaricii cu ardei dar nu il pot folosi din cauza baietelului mai mare care daca il vede in mancare nu se atinge de ea). Se lasa sa fiarba la foc mic.

3.Dupa ce au fiert legumele, si mazarea, si pieptul de cocos se adauga in ceaun impreuna cu sucul de rosii. Se mai lasa la fiert 15 min. Inainte de a opri focul adaugam mararul taiat marunt si condimentam mancarica dupa gust.

Asa arata mancarica!!!Incercati nu o sa regretati!!Pofta mare!!!!!!

2 comentarii:

  1. o mancare gustoasa si sanatoasa,imi place foarte mult blogul tau ,Felicitarile mele!!!Mari

    RăspundeţiȘtergere
  2. Asa e...chiar o mancare sanatoasa si gustoasa!Ma bucur foarte mult ca iti place blogul :)Merci pentru vizita Mari!!

    RăspundeţiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...